Ευρωπαϊκά Νέα

Γωνιά μάθησης

Εντοπίζουμε και αντιμετωπίζουμε την παραπληροφόρηση

Η πανδημία κατέδειξε πόσο γρήγορα διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες στο διαδίκτυο. Μ’ αυτή την εργαλειοθήκη, οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να διαχωρίζουν τις αληθινές από τις ψευδείς πληροφορίες κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο. Η εργαλειοθήκη αποτελείται από μια επεξεργάσιμη παρουσίαση και ένα φυλλάδιο οδηγιών.

Επικαιρότητα

Επιστροφή στα θρανία

Ανεξάρτητα από το εάν ξαναρχίσατε ήδη το σχολείο ή όχι, η «Γωνία μάθησης», που δημιουργήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σας παρέχει πολλά εργαλεία για να διδάξετε την Ευρωπαϊκή Ένωση στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εκεί θα βρείτε διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό ταξινομημένο ανά ηλικία, είδος ή κατηγορία παιχνιδιών – διαγωνισμούς, βιβλία δραστηριοτήτων, βίντεο και πολλά άλλα!

Experience Europe

Μια νέα μόνιμη έκθεση ανοίγει τις πύλες της στο κοινό στις Βρυξέλλες: η έκθεση Experience Europe επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν, μεταξύ άλλων, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον ρόλο της, τη λειτουργία της και τις προτεραιότητές της, σε ένα διαδραστικό, ευχάριστο και προσιτό περιβάλλον.

Τι νέα;

Καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων!

Η πανδημία του κορονοϊού συνοδεύτηκε από ένα τεράστιο κύμα ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών.

Ταξιδέψτε πίσω στον χρόνο με το χρονολόγιο της ΕΕ

Ταξιδέψτε πίσω στον χρόνο και ανακάλυψε σημαντικές ιστορικές στιγμές, εφευρέσεις, σπουδαία γεγονότα στους τομείς του αθλητισμού και της κοινωνίας και πολλά άλλα … που έκαναν την ΕΕ αυτό που είναι σήμερα

Παιχνίδια

Κουίζ για το κλίμα και την ενέργεια

Ανησυχείτε, εσείς και οι μαθητές σας, για τις κλιματικές διαταραχές; Ανάμεσα στα παιχνίδια που προσφέρει η «Γωνιά μάθησης», σας προτείνουμε να ανακαλύψετε το «κουίζ για το κλίμα και την ενέργεια» που δημιούργησε η Γενική Διεύθυνση Δράσης για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η μηχανή του χρόνου

Επιβιβάσου στο διαστημόπλοιο και δοκίμασε τις γνώσεις σου σχετικά με την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απάντησε όσο πιο γρήγορα μπορείς σε μια σειρά ερωτήσεων οδηγώντας το διαστημόπλοιό σου προς τις σωστές απαντήσεις. Αλλά προσοχή στους μετεωρίτες!

Για εκπαιδευτικούς

Διδασκαλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σχολείο – Συγχαρητήρια στα 22 σχολεία που βραβεύτηκαν!

Από τον Νοέμβριο του 2019, ο διαγωνισμός Jan Amos Comenius (ένα πιλοτικό σχέδιο που προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τέθηκε σε εφαρμογή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) προβάλλει τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ΕΕ τα οποία παρέχουν εκπαίδευση υψηλής ποιότητας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διδάσκοντας την Ευρώπη στο σχολείο χάρη στη νέα δράση Jean Monnet

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει μια νέα δυνατότητα χρηματοδότησης για την υποστήριξη της διδασκαλίας, της μάθησης, της έρευνας και των συζητήσεων σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οπτικοακουστικό υλικό

Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι η νέα στρατηγική ανάπτυξης της Ευρώπης. Στόχος της είναι να κάνει την Ευρώπη κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

Η ΕΕ στο διάστημα

Η διαστημική τεχνολογία έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες και αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινής μας ζωής χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Σας λένε κάτι τα Copernicus, Galileo ή Egnos;