Ευρωπαϊκά Νέα

Γωνιά μάθησης

Εντοπίζουμε και αντιμετωπίζουμε την παραπληροφόρηση

Η πανδημία κατέδειξε πόσο γρήγορα διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες στο διαδίκτυο. Μ’ αυτή την εργαλειοθήκη, οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να διαχωρίζουν τις αληθινές από τις ψευδείς πληροφορίες κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο. Η εργαλειοθήκη αποτελείται από μια επεξεργάσιμη παρουσίαση και ένα φυλλάδιο οδηγιών.

Επικαιρότητα

Επιστροφή στα θρανία

Ανεξάρτητα από το εάν ξαναρχίσατε ήδη το σχολείο ή όχι, η «Γωνία μάθησης», που δημιουργήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σας παρέχει πολλά εργαλεία για να διδάξετε την Ευρωπαϊκή Ένωση στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εκεί θα βρείτε διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό ταξινομημένο ανά ηλικία, είδος ή κατηγορία παιχνιδιών – διαγωνισμούς, βιβλία δραστηριοτήτων, βίντεο και πολλά άλλα!

Τι νέα;

Καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων!

Η πανδημία του κορονοϊού συνοδεύτηκε από ένα τεράστιο κύμα ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών.

Παιχνίδια

Κουίζ για το κλίμα και την ενέργεια

Ανησυχείτε, εσείς και οι μαθητές σας, για τις κλιματικές διαταραχές; Ανάμεσα στα παιχνίδια που προσφέρει η «Γωνιά μάθησης», σας προτείνουμε να ανακαλύψετε το «κουίζ για το κλίμα και την ενέργεια» που δημιούργησε η Γενική Διεύθυνση Δράσης για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για εκπαιδευτικούς

Διδασκαλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σχολείο – Συγχαρητήρια στα 22 σχολεία που βραβεύτηκαν!

Από τον Νοέμβριο του 2019, ο διαγωνισμός Jan Amos Comenius (ένα πιλοτικό σχέδιο που προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τέθηκε σε εφαρμογή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) προβάλλει τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ΕΕ τα οποία παρέχουν εκπαίδευση υψηλής ποιότητας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οπτικοακουστικό υλικό

Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι η νέα στρατηγική ανάπτυξης της Ευρώπης. Στόχος της είναι να κάνει την Ευρώπη κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.