Νέα – Ανακοινώσεις

Αλκοόλ και οδήγηση – όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Αγαπητοί Φίλοι και Συνεργάτες,

Οι γιορτινές μέρες πλησιάζουν και ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που σηματοδοτεί την προετοιμασία για τον ερχομό του νέου έτους. Στο πλαίσιο του γιορτινού αυτού κλίματος, όλοι μας αποζητούμε περισσότερη ψυχαγωγία, βγαίνουμε έξω συχνότερα είτε σε σπίτια φίλων είτε σε χώρους νυχτερινής διασκέδασης και, πολλές φορές, μένουμε εκτός σπιτιού αργότερα από το σύνηθες. Έτσι, κυκλοφορούμε στους δρόμους πολύ περισσότερο, για τη διασκέδαση και για τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας, κάτι που  έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κίνησης και κατ’ επέκταση της επικινδυνότητας λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την εορταστική περίοδο  παρατηρείται άνοδος των τροχαίων συμβάντων και δη των θανατηφόρων και δυστυχώς ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης επιρρίπτεται στην αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ και στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η DIAGEO Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν τους πολίτες, λίγο πριν τις γιορτές, για την υπεύθυνη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών.

Σας παρακαλούμε πολύ όπως προωθήσετε το εν λόγω αρχείο όπου εσείς κρίνετε σκόπιμο για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα που χρήζουν άμεσης προτεραιότητας και αντιμετώπισης.

Οι άνθρωποι του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Leave a comment