Νέα – Ανακοινώσεις

 Έκθεση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιστολές στρατιωτών από το μέτωπο προς τις οικογένειές τους, η προσφορά των πολιτών στον πόλεμο, μικρές αγγελίες αγνοουμένων και νεκρών από τον βομβαρδισμό της Πάτρας την 28η Οκτωβρίου 1940, αλλά και ανθρώπινες ιστορίες (αλληλογραφία μητέρας με την φυλακισμένη κόρη της στο στρατόπεδο Τυρνάβου) αναδεικνύονται στη θεματική έκθεση που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ, εν όψει της εθνικής μας επετείου.
Η έκθεση που λειτουργεί στον χώρο του Μουσείου Τύπου στην οδό Μαιζώνος 200 στην Πάτρα, είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 09:00 έως 13:00. Οργανωμένες επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνον κατόπιν ραντεβού, έπειτα από επικοινωνία με τη γραμματεία του Μουσείου (τηλ. 2610-310.488). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 31/10/2023.
           Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι αμέσως μετά θα ακολουθήσει νέα θεματική έκθεση για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, ας το γνωρίζουν όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να μας επισκεφθούν με τους μαθητές τους. Θα υπάρξει νέο Δελτίο τύπου.
 
Λίγα λόγια για το Μουσείο Τύπου
Το Μουσείο Τύπου, ιδρύθηκε από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων με έδρα την Πάτρα το 1956 και λειτουργεί από τις 28/05/1957.
Σκοπός του είναι η συγκέντρωση και η διαφύλαξη εφημερίδων, περιοδικών, χειρογράφων και άλλων εντύπων κυρίως από το παρελθόν, που αποτελούν την πηγή της πληροφόρησης για την ιστορία του τόπου μας.
Σημαντικότατα εκθέματα, όπως εφημερίδες από το 1815 έως σήμερα περισσότερων των 1000 διαφορετικών τίτλων, που καλύπτουν όχι μόνο την Πάτρα αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν στο αρχείο του που εμπλουτίζεται διαρκώς. 1000 διαφορετικά περιοδικά από το 1852 και έπειτα, 67 ημερολόγια της περιόδου 1879- 1970, σπάνιες εκδόσεις και τίτλοι βιβλίων που χάθηκαν
 
 
με το πέρασμα των χρόνων, είναι ένα μόνο μέρος από την πλούσια συλλογή του Μουσείου Τύπο της ΕΣΗΕΠΗΝ.
Σημαντικό μέρος του αρχειακού υλικού είναι ψηφιοποιημένο (303.000 σελίδες) και είναι ελεύθερα διαθέσιμο το βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.mouseiotipou.gr
 






Leave a comment